Over Berg en Bosch Kliniek

Dermatologen krijgen in het ziekenhuis vaak problemen voorgelegd die niet goed verholpen kunnen worden met de standaard behandelingen. Gelukkig bestaan er vaak wel oplossingen voor die problemen. Daarom is Berg en Bosch Kliniek opgericht als dé plek waar nieuwe dermatologische innovaties ondergebracht worden.

Als eerste behandeling is gekozen voor de miraDry: een veilige behandeling om definitief van okselzweten af te komen. Op deze website vindt u meer informatie over de behandeling. Mocht u na het lezen van de informatie nog vragen hebben, neem dan gerust vrijblijvend contact op.

De naam Berg en Bosch Kliniek

"Berg en Bosch" is de naam van het voormalige Apeldoornse landgoed van de Antwerpse handelaar J.C. Wils. Rijk geworden in de houthandel, kocht hij vanaf het einde van de negentiende eeuw stukken woeste grond in en om Apeldoorn op. De gronden werden vooral beplant met dennen, die voor de mijnbouw bruikbaar stuthout opleverden. Ook bouwde Wils op het landgoed enkele villa's. Ongeveer een eeuw geleden werd het landgoed verkocht aan de gemeente Apeldoorn die er een woonwijk van wilde maken. De nieuwe wijk Berg en Bos werd volgens de toen geldende idealen op het gebied van architectuur, esthetiek en natuur opgezet door belangrijke architecten als Rietveld, Wilschut en Wegerif. Er ontstond zo een ruim opgezette villawijk met meanderende lanen die zich kenmerkt door het wonen in een parkachtige en bosrijke omgeving. In deze wijk kwam in 1920 een ziekenhuis genaamd Berg en Bosch.

De naam is gekozen om de verbinding met Apeldoorn en de medische zorg in Apeldoorn te benadrukken. Daarnaast is de wijk opgezet door bepalende architecten volgens de ideale principes van architectuur, esthetiek en natuur, waar wij onze naam graag aan verbinden.

Contact

Neem voor een vrijblijvende afspraak gerust contact op via onderstaand formulier.